www.it-sys.org
VoIP Сървър PDF Печат

VoIP Интернет телефонията (Voice over IP или VoIP) е технология, която позволява пренасянето на глас (телефония), чрез инфраструктурата на Интернет. Терминът може да се отнася до връзка между два компютъра, между два телефонни апарата, между компютър и телефонен апарат, стига сигналът да се пренася в част от пътя си чрез IP пакети.

Чрез това решение Вие ще намалите разходите на Вашия бизнес и ще изградите в своята компания съвременна система за терминиране на глас.

В системата може да се интегрират и видео конферентни разговори. Предимствата са хиляди и не могат да бъдат изброени в една кратка статия. Известните протоколи като Skype, Jabber, Gtalk са интегрируеми с Asterisk (софтуера, който използваме за реализирането на това решение).

Като още един плюс може да се добави и това, че централата може да записва раговори (след което по-удобен начин да бъдат прослушвани), да се настройва различно поведние на централата при постъпване на входящи разговори, според това дали е работен или почивен ден.

Многофункционалният номерационен план на тази система може да позволи да настроите Вашата централа точно според нуждите на Вашия бизнес. Също така, интеграцията на смарт телефони и софтуерни телефони ще внесе една допълнителна функционалност за безплатни (ако е наличен WiFi) или евтини разговори, когато сте в България или в чужбина.

На базата на това решение и с допълнителна интеграция на SIP протокол върху IPSec стека ще си осигурите криптирана връзка с друг потребител от Вашата компания или потребител, който има права да ползва номерационния план на централата (т.е. има потребителско име и парола за идентификация пред VoIP централата).

Софтуерът, който използваме за интеграция на VoIP, е напълно безплатен и се нарича Asterisk. Операционната системата, върху която се „задвижва” Asterisk, е FreeBSD, също безплатна, но в същото време и една от най-мощните UNIX базирани операционни системи за тежки Интернет и Интранет натоварвания.

Повече информация за IPSec можете да намерите тук. За да се свържете с нас, натиснете тук.

Обадете се сега, за да получите индивидуална оферта!


 

Хиляди проблеми. Единна система. Цялостно решение.